Táborlevél 2006 II.

Hidegkút, 2006. július 27.

Kedves Szülők! Kedves Táborozók!

 Rókapuszta, Rókapuszta! A Közösség találkozásának színhelye. Ismét elérkezett az idő, hogy különleges formában megünnepeljük együvé tartozásunkat. Soha jobb lehetőségünk nem adatott, hogy megtapasztaljuk, milyen jó, hogy ennyien vagyunk, és milyen jó, hogy ismerjük, szeretjük, tiszteljük egymást, sőt mitöbb barátok vagyunk, de legalábbis lehetünk. Következő tanévünk fő gondolatához igazodva táborunkban is elsősorban az összetartozás érzését szeretnénk erősíteni. KÖZÖSSÉG VAGYUNK, amelynek vannak inkább haszonélvezői, a kisebbek, vannak felelősség vállalást tanuló nagyobbjai, vannak felelősséget vállalni tudó felnőttebbjei és felnőttjei, akikre mindig lehet számítani. No hogy ne bonyolítsam túl a kérdést, röviden összefoglalva csupán annyit szeretnék mondani, hogy a kicsiknek jó tábort szeretnénk, a nagyoknak pedig szeretnénk megtanítani, hogy öröm szolgálatot vállalni a közösségért. Így tehát mindenkinek jól kell éreznie magát Rókapusztán!

 Tudnivalók:

1. Minden táborozónak háziorvosi igazolással kell rendelkeznie arról, hogy táborba jöhet. Mindenkit arra kérünk, hogy augusztus 1-e, kedd és 4-e, péntek között szerezze be ezt az igazolást saját háziorvosától vagy attól, aki őt helyettesíti. Az orvosi igazolás nem lehet 4 napnál régebbi a táborba induláskor. Az orvosi igazolást a „Zöldkártya” hátoldalára vezettessük fel.

2. Kullancsok ellen javasolt napi 1 Polibé tablettát szedni a tábort megelőzően augusztus 1, keddtől a tábor egész ideje alatt. Hatásos lehet a kullancsok, szúnyogok elleni kenőcsök használata. Részesítsük előnyben a bőrre kenhető szereket, hajtógázos spray-t ne hozzunk, mert használata veszélyes lehet a sátorban!

3. Kérjük a szülőket, alaposan készítsék fel gyermekeiket a kullancsok elleni „küzdelemre”. Kössék a gyerekek lelkére, amit majd mi is többször elmondunk: naponta kétszer, háromszor nézzék át magukat, ha kullancsot találnak magukban, azonnal szóljanak.

4. A táborozási adatlap („Zöldkártya”) a legfontosabb adatokat, szülői engedélyeket és esetenként az orvosi igazolást tartalmazza. Szülő által aláírva kell átadni a táborba induláskor! Nagyon kérem, hogy mindenki minden rubrikát töltsön ki és ne maradjon el a szülői aláírás sem.

5. Hoznivalók:

Alváshoz mindenkinél legyen megfelelő felszerelés: matrac (bármilyen, amin kényelmesen aludni lehet), hálózsák vagy pokróc. Az éjszakák adott esetben egészen hidegek lehetnek, így nem lehetünk nagyvonalúak a pokróc vagy hálózsák melegségét illetően.

Pohárról mindenkinek magának kell gondoskodnia. Fémből vagy műanyagból készült legyen. Rá kell írni a nevet. Pici papírra írjuk rá és azt átlátszó ragasztóval ragasszuk át, hogy a mosogatáskor ne jöhessenek le. Tányért evőeszközt az idei évben már nem kell hozni, arról központilag gondoskodunk.

Fogkefe, fogkrém, fésű, zsebkendő, sebtapasz okvetlenül legyen a táborfelszerelésben. Szükséges legalább egy váltócipő, ha az eredeti beázna, stb., melegítő, pulóver, lehetőség szerint esőkabát. Ha a melegítő nem megfelelő az alváshoz, legyen megfelelő hálóruha. Fürdőruha, szappan törülköző is legyen a csomagban. Tanácsos hozni egy cérnát tűvel, ha valami elszakadna. Kötöző eszköz, spárga (2 méter) hasznos segítség lehet. Legyen a táborozóknál (legalább családonként) egy kis hátizsák a napi kirándulásokhoz.

Fontos kellék a zseblámpa (2 pótizzóval, dupla adag pótelemmel) és a kulacs.

Idén nincs szükség diákigazolványra. A TB vagy TAJ kártyák is otthon maradnak, mert számuk a „zöldkártyán” úgyis fel van tüntetve. Egyedül a személyi igazolványt hozzák el azok, akiknek van már.

6. Az első tábori étkezés vasárnap este lesz. Nem szükséges tehát élelmet hozni. Az utazás után megmaradt szendvicseket vacsora után élelmiszerbiztonsági okokból összegyűjtjük.

7. Két alkalommal a Teveli tóhoz fogunk látogatni, itt adódhat némi lehetőség pénzköltésre (fagyi, üdítő, stb.)

8. A mobiltelefonok nem működnek a területen, ezért azokat hagyjuk otthon. A „véletlenül” elhozott telefonokat megőrzésre összeszedjük. Kivételt ez alól a 8. osztályt már befejezettek kapnak. Az ő telefonjaik adott esetben segítségünkre lehetnek a kirándulásokon. Tilos a táborba elektromos játékokat, diskmant, MP3 lejátszót és minden egyéb árammal működő dolgot hozni (kivéve zseblámpa). Ezeket is összegyűjtjük és szombatig fogságban tartjuk.

9. Anyagi ügyek, egyeztetés

Elmaradt részvételi díjakat lezárt borítékban, névvel ellátva a vasárnapi szentmiséken lehet leadni. Ezekben az időpontokban bármilyen más kérdésekben is állunk rendelkezésre. Mivel 30-án, vasárnap már elindul a tábor az első turnussal, ezért a tábort megelőző héten már csak nehezen leszünk elérhetők. Ha kérdés merülne fel, hagyjunk telefonüzenetet.

10.  A táborba autókkal utazunk. Ezúton is köszönöm a szülők segítségét! Levelemhez mellékelek egy utazási rendet, amelyről megtudhatjuk, hogy ki kinek az autójában utazik. Ha valaki mégis saját autóval jön, vagy bármi más változás történne, azt kérem, egymás között beszéljék meg a szülők.

11. Gyülekező augusztus 6-án, vasárnap délután 5 órakor a Nagyvázsonyi Plébániával szemközti parkolóban. Mindenkit arra kérek, hogy a Nagyvázsonyba jutásról maga gondoskodjék. Igyekeztünk úgy beosztani az autókat, hogy egymáshoz közel lakó gyerekek utazzanak benne, így megbeszélhető egy otthoni találkozás vagy beszállási helyszín. Segítségül mellékeltük a táborozók címlistáját. Mindenkinek ott kell lennie a gyülekezőn, mert ez az az időpont, amikor regisztráljuk a táborozókat!

12. A táborba érkezésünk nyilván nem azonos időpontban történik. Az induláskor adunk felvilágosítást arról, hogy mi a teendő az érkezéskor, ki hogyan találja meg a sátrát, mikor pakolhat be, stb.

13. Tábori sátorból van elég, saját sátrat nem kell hozni. Ha valaki mégis szeretné elhozni a sajátját, akkor lesz lehetőség arra, hogy a számára kijelölt helyen felcserélje a tábori sátrat a sajátjával, ha az valóban jobb. Igyekszünk elegendő helyet biztosítani mindenki csomagjának is, de felesleges dolgokat ne hozzunk a táborba.

14. A tábor ideje alatt a gyerekekről a következő telefonszámokon keresztül lehet érdeklődni (figyelembe véve, hogy alig van térerő)

06 30 204 88 83, 06 30 325 85 19, 06 20 473 41 07, 06 30 455 55 63, 06 30 653 80 61

15. Családi estét tartunk augusztus 9-én, szerdán du. 16 órától. Erre szeretettel várunk minden kedves szülőt. Jó alkalom ez nem csak saját gyermekeink meglátogatására, hanem pihenésre, kikapcsolódásra, beszélgetésre, egymás jobb megismerésére. Útvonal Veszprémtől: Bakonybélre kell eljutni vagy Márkón és Hárskúton vagy pedig Zircen keresztül. Bakonybéltől Bakonykoppány (Pápa) felé a 25-ös km jelzés után található jobbra egy autós parkoló, onnan már hallható a tábor. A hídon át lehet megközelíteni.

16. Táborzárás

A táborzárást 12-én, szombaton de. 10 órára tervezzük. Addig „zárva tartunk”. 10 órakor kezdjük a pakolást és a takarítást. Megköszönjük, ha a sátrak bontásában és elcsomagolásában segítségünkre lesznek. Késő ebédre feltehetően mindenki hazaér.

 Bármely egyéb kérdésben szívesen állok rendelkezésre a (30) 204 88 83-as mobiltelefonon és a geremark[ae]invitel.hu emailcímen.

 Márk atya