Hidegkút, 2005. július 5.

Kedves Szülők! Kedves Táborozók!

 Mikor e sorokat írom, épp nagyon barátságtalan az idő. Bízom benne, hogy táborozásunk napjaiban gyönyörű napsütés fogad majd bennünket a Magas-Bakony erdeiben. Ám ha az idő nem is fordul barátságosra, mi akkor is ott leszünk és jókedvvel, derűvel igyekszünk felvidítani egymást.

Az elektronikus technikával agyonterhelt világunkban ránk is fér egy kis pihenés. Itt se Internet, se mobil térerő. Nagyszerű lehetőség arra, hogy felfedezzük az igazi értékeket, melyeket Teremtőnktől kapunk. Rácsodálkozhatunk arra a világra, melyet lassan-lassan kiszorítunk rohanó életünkből. A természet kézzelfoghatósága majd talán elvezet bennünket arra, hogy tudjunk hálásak lenni a Nap fényéért, a kristálytiszta tó vizéért, a madarak csicsergéséért, a vaddisznók röffenéséért. Mert mindez igenis a mi boldogságunkat hivatott szolgálni. Vajon hány és hány teremtményben vesszük észre Isten felénk áradó szeretetét? Ebben fogunk versenyezni a táborban. S ha véghez tudjuk vinni célkitűzésünket, akkor hazaérkezésünkkor elmondhatjuk, hogy tettünk egy lépést a tökéletesebb emberség felé. Majd talán át tudunk látni azon a „ködön”, amit a technika jelent. Észre tudjuk venni, hogy mindaz, ami otthonainkban körülvesz, csupán a szolgálatunkra van, s nem azért hogy uralkodjék rajtunk. Igazi értékeket megyünk keresni Rókapusztára!

 

A következő napokban számos tennivalónk akad.

1. Minden táborozónak háziorvosi igazolással kell rendelkeznie arról, hogy táborba jöhet. Ezeket az igazolásokat azok számára, akiknek a nagyvázsonyi körzeti orvos a háziorvosuk, együttesen beszerezzük. A többieket arra kérjük, hogy július 13-a és 15-e között szerezzék be ezeket az igazolásokat saját háziorvosuktól. Az orvosi igazolás nem lehet 4 napnál régebbi a táborba induláskor. Az orvosi igazolást a „Zöldkártya” hátoldalára vezettessük fel. (Ez tehát csak az Alsóörsről, Dörgicséről, Pécselyről, Vászolyról és Vöröstóról érkező táborozókra vonatkozik, a nagyvázsonyiakra és a pulaiakra nem!)

2. Kullancsok ellen javasolt napi 1 Polibé tablettát szedni a tábort megelőzően július 12, keddtől a tábor egész ideje alatt. Hatását az orvosok különbözőképpen ítélik meg, van ahol használ, van ahol nem, mindenesetre nem ártalmas. Hatásos lehet a kullancsok, szúnyogok elleni kenőcsök használata. Részesítsük előnyben a bőrre kenhető szereket, spray-t lehetőleg ne hozzunk, mert hajtóanyaga veszélyes lehet a sátorban!

3. Kérjük a szülőket, alaposan készítsék fel gyermekeiket a kullancsok elleni „küzdelemre”. Kössék a gyerekek lelkére, amit majd mi is többször elmondunk: naponta kétszer, háromszor nézzék át magukat, ha kullancsot találnak magukban, azonnal szóljanak.

4. A táborozási adatlap („Zöldkártya”) a legfontosabb adatokat, szülői engedélyeket és esetenként az orvosi igazolást tartalmazza. Szülő által aláírva kell átadni a táborba induláskor. Kérjük –bár a nyomtatványról lemaradt- a név mellett jelezzük a születési időt!

5. Hoznivalók:

Alváshoz mindenkinél legyen megfelelő felszerelés: matrac (bármilyen, amin kényelmesen aludni lehet), hálózsák vagy pokróc. Az éjszakák adott esetben egészen hidegek lehetnek, így nem lehetünk nagyvonalúak a pokróc vagy hálózsák melegségét illetően.

Tányérról és pohárról mindenkinek magának kell gondoskodnia. Fémből vagy műanyagból készültek legyenek. Mindegyikre rá kell írni a nevet. Pici papírra írjuk rá és azt átlátszó ragasztóval ragasszuk át, hogy a mosogatáskor ne jöhessenek le. Evőeszközt nem kell hozni, arról központilag gondoskodunk.

Fogkefe, fogkrém, fésű, zsebkendő, sebtapasz okvetlenül legyen a táborfelszerelésben. Szükséges legalább egy váltócipő, ha az eredeti beázna, stb., melegítő, pulóver, lehetőség szerint esőkabát. Ha a melegítő nem megfelelő az alváshoz, legyen megfelelő hálóruha. Fürdőruha, törülköző is legyen a csomagban. Tanácsos hozni egy cérnát tűvel, ha valami elszakadna. Kötöző eszköz, spárga (2 méter) hasznos segítség lehet. Legyen a táborozóknál (legalább családonként) egy kis hátizsák a napi kirándulásokhoz.

Fontos kellék a zseblámpa (pótizzóval és elegendő pótelemmel) és a kulacs.

Okvetlenül legyen ott a diákigazolvány (nagyobbaknál személyi is). A TB vagy TAJ kártyák otthon maradnak, mert számuk a „zöldkártyán” úgyis fel van tüntetve.

6. Az első tábori étkezés vasárnap este lesz. Nem szükséges tehát élelmet hozni az első napra. Akinek megmarad az uzsonnája, azt estig meg kell ennie. Mivel az ÁNTSZ előírások nem engednek meg semmiféle élelmiszer-tárolást a sátorban -ennek megszegéséért akár fel is oszlathatják a tábort- ezért ezeket este begyűjtjük.

 7. Nem szükséges költőpénzt hozni, elköltésére úgysem sok lehetőség nyílik. Terveink szerint egy alkalommal Zircre, egy vagy két alkalommal pedig a Teveli tóhoz fogunk látogatni, itt adódhat némi lehetőség pénzköltésre.

8. A mobiltelefonok nem működnek a területen, ezért azokat hagyjuk otthon. A „véletlenül” elhozott telefonokat megőrzésre összeszedjük. Kivételt ez alól a 8. osztályt már befejezettek kapnak. Az ő telefonjaik adott esetben segítségünkre lehetnek a kirándulásokon. Tilos a táborba elektromos játékokat, walkmant, diskmant, és minden egyéb árammal működő dolgot hozni (kivéve zseblámpa). Ezek is a mobiltelefonokkal hasonló sorsban, rabságban fognak senyvedni.

9. Anyagi ügyek

Nem küldtünk ki fizetési értesítőket, ezért arra kérünk mindenkit, hogy maga ellenőrizze, hogy befizette e már a táborozás költségeit. Az elmaradt befizetéseket a táborba indulásig pótoljuk!

10. Gyülekező július 17-én, vasárnap délután 4 órakor a Nagyvázsonyi Plébánián. A nem nagyvázsonyi gyerekek már ide is autóval érkeznek, beszállásuk helyéről az utaztató autó vezetőjével kell megegyezniük. Ebben összekötő szerepet tölt be Marosi Szilvia hitoktatónő, kérdés esetén őt keressük. Mindenkinek ott kell lennie a gyülekezőn, mert ez az az időpont, amikor regisztráljuk a táborozókat!

11. A táborba autókkal utazunk. Ezúton is köszönöm a szülők segítségét! Levelemhez mellékelek egy utazási rendet, amelyről megtudhatjuk, hogy ki kinek az autójában utazik. Persze nyilván lehetett volna más beosztást is készíteni, de nekünk az volt a szempontunk, hogy minden gyereknek legyen kényelmes helye. Csere-bere lehetséges majd az induláskor, Nagyvázsonyban.

12. A táborba érkezésünk valószínűleg nem azonos időpontban történik. A sátorrend ismertetése akkor kezdődik, amikor mindannyian megérkeztünk. Várjunk türelemmel!

13. A tábor ideje alatt a gyerekekről az én telefonomon keresztül lehet érdeklődni (06 30 204 88 83). Ez a telefon olyan gépkocsiantennával van felszerelve, amelyen keresztül a telefonálás néha elfogadhatóan megoldható.

14. Családi estét tartunk július 20-án, szerdán du. 16 órától. Erre szeretettel várunk minden kedves szülőt. Jó alkalom ez nem csak saját gyermekeink meglátogatására, hanem pihenésre, kikapcsolódásra, beszélgetésre, egymás jobb megismerésére.

Útvonal Veszprémtől: Bakonybélre kell eljutni vagy Márkón és Hárskúton vagy pedig Zircen keresztül. Bakonybéltől Bakonykoppány (Pápa) felé a 25-ös km jelzés után található jobbra egy autós parkoló, onnan már hallható a tábor. A hídon át lehet megközelíteni.

15. Táborzárás

A táborzárást 23-án, szombaton de. 10 órára tervezzük. Addig „zárva tartunk”. 10 órakor kezdjük a pakolást és a takarítást. Ebédre (14 óráig) feltehetően mindenki hazaér.

Bármely egyéb kérdésben szívesen állok rendelkezésre a (30) 204 88 83-as mobiltelefonon. Mivel 10-étől 16-áig már az első turnussal táborozom, ezért lehetséges, hogy nagyon nehezen érnek el. Ebben az esetben hívhatják Marosi Szilviát is a (30) 325 85 19-es mobilszámon.

A közeli találkozás reményében:

Márk atya