Hidegkút, 2003. július 14.

Kedves Szülők, kedves táborozók!

 Néhány nap múlva elérkeznek idei hittanos táborunk reményteli napjai. Útnak indulunk, hogy jobban megismerjük egymást és a bennünket oly csodálatosan körülölelő természetet. E találkozás –egymással és a természettel- talán jobban felnyitja szemünket a szépre és a jóra, mint szürke hétköznapjaink a megszokott „falak” között. Jobb emberré kell lennünk, az ilyen „különleges napok” ebben méginkább segítségünkre lehetnek. Egymás türelmes elviselése, a másik ember felé való szeretetteljes odafordulásunk, tanúságtételünk segítőkészségünkről és jóakaratunkról mind-mind bennünket tesznek jobb, tökéletesebb emberré. Miközben megtapasztaljuk majd, hogy jó együtt lenni és csodálatos a világ, melyben élünk, el kell, hogy jussunk arra a megállapításra, hogy Isten bennünket nagyon szeret és ezért nyújtja nekünk ajándékként a világot és társainkat. Minden táborozónak azt kívánom tehát, hogy érezze magát nagyon jól és érkezzen haza még jobb emberként. Bízom benne, hogy az itthonmaradó szülők cserébe a sok koszos ruháért, majd egy jobb gyereket kapnak ajándékba.

 

Néhány fontos kérdésről szeretnék még írni.

 1. A tótvázsonyi és hidegkúti gyerekeknek, a korábban írtakkal ellentétben mégiscsak el kell látogatniuk háziorvosukhoz igazolásért, hogy a táborban részt vehetnek. Tótvázsonyban erre –ha jól tudom- csütörtökön 12 órától van lehetőség, Hidegkúton csütörtökön 14 órától.

2. Kullancsok ellen ne felejtsük el bevenni a Polibé tablettákat. Kérjük a szülőket, hogy alaposan készítsék fel gyermekeiket a kullancsok elleni „küzdelemre”. Otthon is mondják el többször, amit mi is elmondunk majd a táborban: naponta egyszer-kétszer át kell nézniük magukat, ha kullancs van bennünk, azonnal szóljanak.

3. Mindenkinél legyen megfelelő felszerelés az alváshoz: matrac és pokróc vagy hálózsák.

4. Tányérról, pohárról, evőeszközről mindenkinek gondoskodnia kell. A tányér és pohár műanyag vagy fém legyen, az evőeszköz szigorúan fém (az előírások miatt). Mindegyikre rá kell írni a nevet a következő módon: pici papírra ráírjuk a név rövidítését, majd egy nagyobb átlátszó ragasztóval áttekerjük, leragasztjuk. Így mosogatáskor nem esik le róla, nem mosódik el, stb.

5. Fogkefe, fogkrém, fésű, zsebkendő, sebtapasz okvetlenül legyen a táborfelszerelésben. Szükséges legalább egy váltócipő, ha az eredeti beázna, stb., melegítő, pulóver, lehetőség szerint esőkabát. Ha a melegítő nem megfelelő az alváshoz, legyen megfelelő hálóruha. Fürdőruha, törülköző is legyen a csomagban. Tanácsos hozni egy cérnát tűvel, ha valami elszakadna. Kötöző eszköz, spárga (2 méter) hasznos segítség lehet. Legyen a táborozóknál (legalább családonként) egy kis hátizsák a napi kirándulásokhoz.

Fontos kellék a zseblámpa (pótizzóval, pótelemmel) és a kulacs.

6. Okvetlenül legyen ott a diákigazolvány (nagyobbaknál személyi is). A TB vagy TAJ kártyák otthonmaradnak, mert számuk a „zöld kártyán” úgyis fel van tüntetve.

7. Nem szükséges költőpénzt hozni, elköltésére úgysem sok lehetőség nyílik.

8. A mobiltelefonok nem működnek a területen, azokat hagyjuk otthon. Az esetlegesen „véletlenül elhozott” telefonokat első nap összegyűjtjük és az utolsó napig megőrzésre nálam maradnak. Tilos a táborba elektromos játékokat, walkmant, Discmant, stb. hozni, ezeket is összegyűjtjük.

9. Első napra hozzanak a gyerekek némi hideg ebédnek valót. Ne hozzanak azonban más élelmet, mert az ÁNTSZ előírások nem engednek meg semmiféle élelmiszer-tárolást a sátorban. Ennek megszegéséért akár fel is oszlathatják a tábort, ezért ezeket is elvesszük.

10. Úgy tűnik, az utazás-problémák is megoldódnak, kisebb és nagyobb autókkal (szülői segítséggel, melyet itt is mindannyiunk nevében megköszönök) megoldhatjuk.

11. Gyülekező július 20-án, vasárnap 10 óra 40 perctől a nemesvámosi templom előtt. A tótvázsonyi és hidegkúti gyerekek még külön értesítést kapnak (a csomagok és „zöld kártyák” begyűjtésekor), hogy őket hol és ki veszi fel, mert az ő utazásuk már Vámosra is autókkal történik. Hazaérkezés 26-án, szombaton délután ½ 5 körül.

12. A táborból két alkalommal busszal utazunk majd a pápai strandra, kérem jelezzük a „zöld kártyán” ha valaki érzékeny a buszra.

13. Sátrak, matracok, „zöld kártyák” és hátizsákok gyűjtése

Péntek délután mindenkihez ellátogatunk az említett felszerelés összegyűjtésére.

Hidegkúton 13 órától kezdjük

Tótvázsonyban 13.30-tól az István utcától kezdjük, Kereszt utca, Magyar utca, Malom utca, Virág utca, Nagymező utca kb. 15. 30-ig

Veszprémfajsz 16 órától,

Nemesvámos 16.15-től: Római utca, Balácai utca, Pap István utca, Perkáta utca, Petőfi utca majd a sok kicsi Kossuth utca kb. 18 óráig.

A sátrakon okvetlenül legyen név, de tanácsos a matracokat, hátizsákokat is ellátni névvel.

14. A tábor ideje alatt a gyerekekről az én telefonszámomon lehet érdeklődni vagy üzenetet hagyni. Ez a telefon olyan gépkocsiantennával van felszerelve, melyen keresztül a telefonálás a tavalyi évben néha megoldható volt.

Remélem minden fontos dolgot megemlítettem, ha valamely kérdésben még segítségre lehetek, az 506 960-as vezetékes telefonszámon, vagy a 06 30 204 88 83-as mobilszámon hívhatnak, vagy utóbbin üzenetet hagyhatnak.

A közeli találkozás reményében, üdvözlettel:

 Gere Dávid Márk testvér