A levélben írt táborhely végül az utolsó pillanatban megváltozott, hiszen néhány nappal a tábor előtt végül engedélyt kaptunk a Róka-puszta tisztásra való áttelepülésre. Azóta nem is megyünk onnan...

Hidegkút, 2002. július 21.

Hidegkút, 2002. július 8.

Kedves Szülők, kedves Táborozók!

Alig két hét választ el bennünket a Gemence-völgyi tábortól. A szükséges hatósági engedélyeket megkaptuk, létszámunk 25 körül stabilizálódott, négy felnőtt kísérővel.

Többen érdeklődtek személyesen és telefonon is, hogy hogyan, s miképp „működik” egy sátortábor. Táborhelyünk pontosan a Gemence völgyében fekvő Haspra-kereszt tisztás. Ez az előre jelzett Odvaskőtől valamivel távolabb fekszik Bakonybél és Bakonykoppány között. A következő lakott település 4,5 km. Ebből következően minden ellátásunkról magunknak kell gondoskodni. A táborhely szélén csörgedező patak lehetőséget ad majd fürdésre, ivóvizet pedig nagy kannákkal kell majd a táborba szállítani. Főzni magunk fogunk szabad tűzön, bográcsban. Éjszaka a nagyobb gyerekekből és felnőttekből szervezett őrség figyeli majd a tábor nyugalmát.

Tanácsos, hogy kullancsok ellen Polibé tablettát szedjenek a gyerekek már egy héttel a tábor előtt és a tábor ideje alatt folyamatosan. 10 éves kor alatt napi 2x1 tabletta, 10 év fölött 3x1 tabletta a javasolt adag. Igyekszünk mi felnőttek is odafigyelni a kullancsokra, de a gyerekeknek otthon is a szájukba kell rágni, hogy nézzék meg magukat minden nap a táborban, s azonnal szóljanak, ha „kullancs-gyanút” látnak.

Az alvás vagy saját sátorban, vagy kettő, négy személyesekben, fiúk, lányok külön, testvérek együtt. Matracról, pokrócról gondoskodni kell, legjobb megoldás a hálózsák, ha van, vagy beszerezhető, kölcsönkérhető.

Ugyancsak gondoskodni kell tányérról, pohárról, evőeszközökről. A tányér és pohár műanyag vagy fém legyen, evőeszköz szigorúan fém (az előírások miatt). Mindegyikre rá kell írni a nevet a következő módon: Pici papírra ráírjuk a név rövidítését, majd egy nagyobb átlátszó ragasztóval áttekerjük, leragasztjuk. Így mosogatáskor nem esik le róla, nem mosódik el, stb.

Fogkefe, fogkrém, fésű, zsebkendő, sebtapasz okvetlenül legyen a táborfelszerelésben. Szükséges legalább egy váltócipő, ha az eredeti beázna, stb., melegítő, pulóver, lehetőség szerint esőkabát. Ha a melegítő nem megfelelő az alváshoz, legyen megfelelő hálóruha. Fürdőruha, törülköző is legyen a csomagban. Tanácsos hozni egy cérnát tűvel, ha valami elszakadna. Kötöző eszköz, spárga (2 méter) hasznos segítség lehet. Diákigazolvány, személyi (a nagyobbaknak) okvetlenül legyen! A társadalombiztosítási azonosítójel igazolványát otthon hagyhatjuk, mert a visszaküldendő adatlapon fel kell majd tüntetni a számot. Kérem, hogy hozzanak magukkal a gyerekek kisebb hátizsákot a napi kirándulásokhoz.

Oda és visszautazás helyközi autóbuszokkal Tótvázsony – Hidegkút – Nemesvámos – Veszprém – Zirc – Bakonybél - Odvaskő, onnan gyalog kb. 4 km a táborhely.

 

Július 22. hétfőn:

Tótvázsony: gyülekező reggel 7.45, indulás 8.03

Hidegkút: gyülekező 7.45, indulás 8.08

Nemesvámos: gyülekező 8.05, indulás 8.19

Továbbutazás Veszprémből 8.58.

 

Visszaérkezés július 27-én, szombaton:

Veszprém: 17.15, Nemesvámos 17.40, Hidegkút 17.53, Tótvázsony 17.58.

 

A tábor költsége személyenként 6000 Ft. Ahol ketten jönnek egy családból, ott két gyermeknek összesen 10000. Sokan fizettek már első részletet, van, aki a teljes költséget, vagy annak nagyobbik részét fizette már. Eredetileg június 30-ig kértem az első részletet, de sajnos csak most tudtam időt szakítani e levél megírására. Kérem, hogy mihamarabb, ha lehetséges a vasárnapi szentmisékre legkésőbb (Tótvázsony: 12, Hidegkút 11, Nemesvámos 9 óra) küldjék vissza a mellékelt adatlapot, jelentkezési lapot, valamint –ha még nem tették- a táborozási költségek legalább 50 %-át.

Továbbra is állok rendelkezésükre telefonon: 506 960, vagy mobiltelefonon a 06/ 30 204 88 83-as számokon.

Tisztelettel:

Gere Dávid Márk testvér

horizontal rule

Hidegkút, 2002. július 21.

Kedves Szülők, kedves Táborozók!

 Néhány dologról még szeretnék írni:

1. Táborhelyünk megváltozott, 1-1,5 km-el feljebb a térképen: Rókapuszta. Ez jobb hely, mint a Haspra-kereszt lett volna, de az erdészettől csak most néhány napja sikerült megkapni.

2. A találkozók helye: Tótvázsonyban az iskola előtti buszmegálló Veszprém felé, Nemesvámoson szintén az iskola előtti Veszprém felé. Legyünk pontosak, magam lehetséges, hogy csak néhány perccel a busz előtt érkezem meg, mivel Tótvázsonyban és Nemesvámoson is én várom a táborozókat. Hidegkúton Pius testvérrel gyülekeznek a gyerekek, s ővele utaznak majd. Akinek nincs diákigazolványa, az 1000 Ft pót-útiköltséget hozzon magával!

3. Mindenki hozzon magával kulacsot és zseblámpát! Ne hozzon viszont senki elektromos játékokat, magnót, walkmant. Mobiltelefon-térerő a 30-as, 20-as és 70-es rendszerben nincsen. Így nagyon kérem, hogy mobiltelefont senki ne hozzon! Az e pontban felsorolt tiltott dolgokat a táborban begyűjtöm.

4. A tábor egyetlen esetlegesen elérhető rádiótelefonja: 06 60 345 291 Ezt az esti órákban hívhatják az otthoniak. Térerő hiányában azonban ennek működését sem garantáljuk.

5. Nem szükséges költőpénzt hozni, hiszen úgysem lesz nagyon hol elkölteni.

6. Első napra hozzanak magukkal a gyerekek tízórait és egy étkezésnyi hideg élelmet. Más élelmet nem ajánlunk, hiszen ÁNTSZ előírások alapján a hozott élelmiszereket első nap elvesszük.

 A jó táborozás reményében:

Márk testvér